'Behind the scenes' bij IT-bedrijf SuitIT

Door DarthPlastic op vrijdag 23 maart 2018 09:31 - Reacties (16)
Categorie: General, Views: 8.567

Let's go!

Op veler verzoek ga ik een antwoord geven op de vraag en wens om een exclusieve blik 'achter de schermen' bij mijn bedrijf SuitIT te geven.
Het medium waarmee ik de komende tijd content ga delen zal Tweakblogs zijn, het blogsysteem voor leden van IT-community Tweakers.net. Hier ben ik al een ruim decennium lid en Tweakers, als grootste/beste IT-community van Nederland, is dus de ideale thuisbasis voor mijn blog.

Content

De vragen die ik krijg gaan voornamelijk over entrepeneurship en techniek. Een mix van beide gebieden zal de basis vormen voor de content die ik ga plaatsen. Beide werelden kunnen niet zonder elkaar, dit is ook de reden waarom mens en techniek zijn samengevlochten in onze bedrijfsstrategie.

We leven in een generatie waarin iedereen ondernemer wil/kan worden. De persoon achter het bedrijf en de drive maken het onderscheid. Als tech-geek heb ik mezelf opnieuw uitgevonden en de nodige vaardigheden ontwikkeld om iedere dag weer verder te groeien. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

De menselijke maat en communicatie zullen centraal staan. Ik zie namelijk dat er in IT-land een grote schaarste is aan mensen die zowel technisch áls communicatief sterk zijn. Middels deze blogposts wil ik graag kennis en inspiratie delen, zodat jij je hier ook in kunt ontwikkelen.

Enkele onderwerpen die tot zover op het lijstje staan:
 • Ondernemerschap
 • - Je bedrijf starten in vogelvlucht
 • - Start-up to Scale-up
 • - Prioriteiten versus bezigheid
 • - Groter Denken
 • Communicatie
 • - Het 'Jip-en-Janneketaal' principe
 • - IT en sales
 • - Public Speaking
 • - Van techneut tot RTL Late Night spreker
 • IT-strategie
 • - Cloud vs. on-premises
 • - Back-up en herstel- strategie
 • - Een week AVG: hoe staat het ermee
 • - Hoeveel is uptime waard?
 • - Informatiebeveiliging
 • - Fysieke beveiliging
 • IT-techniek
 • - Netwerkdesign in een Private Cloud infrastructuur
 • - Maximaliseren van Wi-Fi security
 • - Gebruik van VPN voor privé- en zakelijke veiligheid
 • - Endpoint security
 • - Virtualisatie anno 2018
 • - VMWare vs. OpenStack
 • - P2V / V2V migraties

The next level

Voor alle ondernemers die dit lezen: Ben je ZZP'er en 'verhuur' je jezelf óf ben je ondernemer en bouw je met een gegronde strategie en dienstenportfolio aan een bedrijf? Lees dan de quote die ik steeds maar blijf herhalen sinds ik startte met mijn bedrijf: I will give it my everything.
Gedurende de reis komen er veel obstakels, monsters en eindbazen op je pad. Nee, die zijn zeker niet altijd leuk. Maar is 'leuk' de reden waarom je een bedrijf gestart bent?
Ik wil het meest krachtige, energieke, authentieke IT-team bouwen en vanuit die positie de markt veroveren. En vervolgens dát zien gebeuren is leuk! Dit maakt het allemaal dubbel en dwars waard.

In deze eerste post geef ik graag inzicht in de reis van SuitIT en laat ik zien op welk station we nu staan.
Onlangs zijn we aan een nieuw traject van de reis begonnen: het verhuizen naar een nieuw kantoor. Om de groei voldoende ruimte te geven en uit te kunnen breiden qua team en klanten was dit een noodzakelijke stap die gezet moest worden. Het vorige kantoor was een shared office en had 5 vaste werkplekken. Uit nood hebben we daar al een extra kantoor bij moeten huren. Het team was daardoor verspreid en dit komt de samenwerking op de lange termijn niet ten goede. Tijd dus voor de volgende stap in ons groeiproces. We voelen ons goed en hebben genoeg ruimte om de komende tijd de nodige meters te maken!

De meubels zijn geplaatst, de verf is opgedroogd en iedereen begint zich al thuis te voelen. Dit is het uitzicht vanuit mijn bureau waar ik iedere dag weer met trots werk aan de ontwikkeling van SuitIT!


Meer informatie vind je op https://www.suitit.nl

In de komende weken zullen de eerste blogposts online verschijnen.
Bedankt dat je mijn blog volgt en hier wellicht inspiratie uit kunt halen.

Ben je bijzonder geïnteresseerd in een onderwerp en wil je hier meer over weten, heb je feedback voor me of wil je gewoon een keer sparren? Stuur een berichtje of DM me en dan zorg ik ervoor dat ik jullie niet teleur zal stellen in mijn blogs!

Volgende: World Backup Day - Backup Strategie voor dummies 03-'18 World Backup Day - Backup Strategie voor dummies

Reacties


Door Tweakers user dehardstyler, vrijdag 23 maart 2018 09:38

Zeer leuke en uitgebreide lijst. Ik hou je post in de gaten! :)

Door Tweakers user Rossi, vrijdag 23 maart 2018 10:01

Ja, deze serie ga ik zeker volgen! Ben heel benieuwd naar je content. Succes met bloggen!

Door Tweakers user Loev, vrijdag 23 maart 2018 12:48

Interessant, nieuwsgierig naar de volgende blog. Begrijp ik goed dat je een eigen kantoor hebt?

Door Tweakers user ReW, vrijdag 23 maart 2018 15:49

Loev schreef op vrijdag 23 maart 2018 @ 12:48:
Interessant, nieuwsgierig naar de volgende blog. Begrijp ik goed dat je een eigen kantoor hebt?
Hij is als ik het goed begrijp de directeur ;)

Door Tweakers user Frozen, vrijdag 23 maart 2018 23:29

Ik ben heel erg benieuwd! :) Hopelijk wordt dit een mooie serie! Ik hou hem in de gaten in ieder geval

Door Tweakers user SeatRider, zondag 25 maart 2018 10:15

Interessant!

Voor zover ik kan zien is het op T.net niet mogelijk iemand's blogs te volgen, zodat je automatisch een melding krijgt als er nieuwe berichten zijn?

Door Tweakers user Emperor_, zondag 25 maart 2018 10:55

Veel onderwerpen over techniek en ondernemen, maar wellicht interessanter om te beschrijven over hoe de cultuur is en hoe je dit weet te behouden. Naar mijn mening een van de belangrijkste redenen om ergens te gaan werken tegenwoordig. Interessant blog, ik houd het in de gaten :)

Door Tweakers user SeenD, zondag 25 maart 2018 19:38

Hoe spreek je t uit?

Zoetit
Zoet ai tie
Sweetit
Sweet ai tie?

En met hoeveel zijn jullie nu en wat zijn de functies? De groei lijkt me erg interessant om te zien, zeker van het personeel. Eigenlijk alleen van het personeel, zonder GOED personeel ben je nergens. :( I know from experience

Door Tweakers user ericq, maandag 26 maart 2018 09:36

dehardstyler schreef op vrijdag 23 maart 2018 @ 09:38:
Zeer leuke en uitgebreide lijst. Ik hou je post in de gaten! :)
Ik zet deze ook opp mijn watch list :)

Door Tweakers user Pathogen, maandag 26 maart 2018 11:32

I will give it my all ;)

Door Tweakers user DarthPlastic, maandag 26 maart 2018 13:07

Aan de overweldigende reacties te zien ga ik hard verder schrijven om het volgende deel snel te publiceren ;)
Emperor_ schreef op zondag 25 maart 2018 @ 10:55:
wellicht interessanter om te beschrijven over hoe de cultuur is en hoe je dit weet te behouden.
Het team en de cultuur binnen het bedrijf wordt een onderdeel van de reeks :) Team staat hier op 1. Het is echt een speerpunt en rode draad in onze strategie om het bedrijf te zijn waar iedereen zich goed thuis voelt en optimaal kan presteren. Het is niet meer van deze tijd om met middle-managers en urenbriefjes te werken, is onze visie. Meer hierover volgt in een artikel binnenkort!
SeenD schreef op zondag 25 maart 2018 @ 19:38:
Hoe spreek je t uit?
Zoetit
Zoet ai tie
We gebruiken 1 en 2, al is de tweede spreekwijze onze officiële naam.
Dus: het Engelse woord Suit (maatpak) en dan de letters I T in het Engels.

Door Tweakers user jurroen, maandag 26 maart 2018 13:26

Wauw, mijn petje af hiervoor. Ik heb je blog aan mijn RSS reader toegevoegd; de lijst met geplande onderwerpen spreekt mij enorm aan. Omdat ik een ondernemer ben, maar ook vind dat een stukje kennisdelen een erg positieve bijdrage levert voor personen die net beginnen met een eigen bedrijf :-)

Als je een keer een bak koffie wilt doen :+

Door Tweakers user Beunhaas91, maandag 26 maart 2018 23:32

Heel benieuwd, ik haak aan als ZZP'er! :)

Door Tweakers user Loev, dinsdag 27 maart 2018 08:59

ReW schreef op vrijdag 23 maart 2018 @ 15:49:
[...]


Hij is als ik het goed begrijp de directeur ;)
So? Das best ouderwets als directeur een eigen kantoor te claimen.

Door Tweakers user DarthPlastic, zaterdag 7 april 2018 16:32

Loev schreef op dinsdag 27 maart 2018 @ 08:59:
[...]

So? Das best ouderwets als directeur een eigen kantoor te claimen.
Goed punt. Dit is een interessant onderwerp:
- Ja, SuitIT heeft die open bedrijfscultuur met open kantoortuin, en geen lange gangen met individuele kamers voor alle mensen. Het zou niet goed passen als iedereen zich afzondert. Het liefst zit ik ook gewoon in de open werkruimte tussen het team.
- Ja, het is een noodzakelijkheid om je soms toch af te kunnen zonderen. Bijvoorbeeld als er vertrouwelijke/gevoelige gegevens besproken of bewerkt worden. That's wat comes along with running a business.
Het is overigens aan iedereen voorbehouden: we hebben nog zo'n zelfde ruimte. Hierin is een flexplek ingericht, zodat iedereen deze mogelijkheid tot zijn beschikking heeft.
:)

Door Tweakers user ericq, woensdag 11 april 2018 12:14

ericq schreef op maandag 26 maart 2018 @ 09:36:
[...]

Ik zet deze ook opp mijn watch list :)
Ik wou nog even toevoegen dat ik erg nieuwscheirig ben naar je ervaringen met Netwerkdesign in een Private Cloud infrastructuur en VMWare vs. OpenStack, Cloudstack of een andere hypervisor.
Hoe dit het beste op te bouwen. Welke virtualisatie techniek pas je waar toe, intern, in de je datacenter, en onsite bij klanten. Ook hoe de netwerken hier achter opgebouwd worden met onsite en in het datacenter.

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 april 2018 12:24]


Reageren is niet meer mogelijk